/ / / Whitening Firming Smoothing Essence

Whitening Firming Smoothing Essence

(47 customer reviews)

RM119.00

421 in stock

  • Done Satisfaction Guaranteed
  • Done No Hassle Refunds
  • Done Secure Payments
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
SKU: WBE-1 Category: Tag:
  • Whitening Firming Smoothing Essence a powerful skincare that tones skin and firming. With use, the complexion appears soft, fresh, smooth, plump and luminous. Suitable for all skin type
  • Formulated with premium ingredients which are clinically proven to improve pigmentation, anti-aging and unify skin tone. Contain natural ingredients with high concentration, organic and non GMO
  • Help your skin fight wrinkles, firming, plumping, glowing, helps reduce the skin pigmentation and all different type of skin aging.
  • It helps to soothe inflammation, remove dead skin cells, reduce pore size, fight facial acne while lighten the acne scars.
  • The milky texture delivers a fresh sensation and, after a few seconds of massage, transforms into a comforting, deeply penetrating lightweight oil.
  • Infinity White- Clinically proven, Whitening, Anti-Dark spot, Reduces the appearance of pigmented spots , makes skin tone more uniform & brighter. Outstanding clinical results of lightening effect.
  • Dipalmitoyl Hydroxyproline- Immediate & long term moisturizing, wrinkle reduction & Triple Action Skin Firming, skin plumping agent,stimulates contraction of collagen fibres and protects the skin support tissue.
  • Ultra HA Moist – Moisturizing , Anti-wrinkle ,Soothing, Anti inflamation, Skin Elasticity, Skin Regeneration.
  • Sweet Almond Oil- Treats dry skin, Improves complexion and skin tone
  • Arginine- Anti-aging, Helps to maintain skin’s elasticity, sustaining beauty anti-oxidant and anti-inflammation
  • Sodium PCA- Moisturizing, Anti-inflammatory

NOT210605622K

Usage :

  • Shake well Whitening Firming Smoothing Essence before use.
  • Pour about 3-4 drops of the essence into hand, lightly rub them together to warm up the product.
  • Then gently pat over face and neck for even coverage.
  • For a deeper hydration, repeat layering the essence 3 times at one time especially for a dull or dry skin.
  • Use Whitening Firming Smoothing Essence day and night. Drops on mask for extra hydration.
  • Use after cleanser and toner.
  • DISCLAMER : Keep away from children. For external use only, avoid direct contact with eyes. Discontinue use if irritation occurs. Store in a cool, dry place.

Ingredients :

  • Water,Isododecane,Propanediol,Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil,Squalane,Sodium PCA, Arginine,Phenoxyethanol,Dipalmitoyl Hydroxyproline,Butylene Glycol,1,2-Hexanediol, Sodium Polyacrylate,Olus Oil,Sodium Hyaluronate,Hydrogenated Polydecene,Fragrance, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium EDTA ,Caprylyl Glycol, Trideceth-6, Glucose,Sodium Hyaluronate,Chondrus Crispus Extract,Oligopeptide-68, Hydrogenated Lecithin, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Sodium Oleate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Disodium EDTA, Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate Crosspolymer Hydrolyzed Sodium Hyaluronate,Potassium Hyaluronate

Weight :

  • 50ml / 1.7oz

47 reviews for Whitening Firming Smoothing Essence

  1. Nurhidayah (verified owner)

    I bought on October, currently December essence still have a little bit. I’m using for moderate usage plus mixed with another product, its really make my skin hydrated and glowing even not apply moisturizer after.
    It’s minimize my pores and my skin tones also slowly even after 2months usage.
    Really love this product and gonna purchase for second bottle soon. Tq Theskin.co

  2. Hafidzah Abdul Latiff (verified owner)

    Perfect. A must try essence. Invest in your skin and be good to your skin.

  3. kaklylilo

    Seriously best pakai ni… Jeragat makin lama makin pudar, kalau pakai bedak nampak long lasting… Maintain je.. Tak nampak berminyak.. Selesa dengan ni

  4. faranadia85

    Semalam seharian day out sampai rumah still flawless, makeup pun elok je. Pastu saya pakai mask kering and the result is really awesome… Mix dengan toner and serum.. Next dia feeling muka cantik, and husband saya tegur kesan jeragat dah pudar.

  5. nur4radioklasik

    Yes this product is awesome!!! Love it!!!

  6. csdee1

    Memang betul. Now rasa tak pakai moisturiser pun okay dekat rumah. Just essence dan sunscreen je. Now dah nak masuk botol kedua… Alhamdulillah… Saya kulit kombinasi. Memang sangat-sangat membantu lembabkan kulit.

  7. mazzjeda83

    Skin nampak lebih sihat, lebih glow. Garisan halus pun hilang!

  8. aiin79

    Memang best! Jeragat nampak pudar. Kulit pun jadi moist.

  9. alynazizuddin

    5 hari dah pakai, best.. Kalau pakai malam before tidur, kulit muka rasa lembut je bila bangun tidur.

  10. fakrl_hzm

    Dah try memang best essence ni. Dulu ada freckles and acne scars, pakai dua minggu kulit jadi soft macam baby. And makin cerah. Essence terbaik saya pernag cuba. Dah beli second bottle hopefully skinco team buat year end sale, nak grab dua botol lagi.

  11. muniraazmi

    Serious tak menyesal try walaupun beli on the first day launch and belum ada review lagi on this product… and the smell! Wangi gila, kalau ada perfume bau macamni pun i nak beli

  12. dieramus

    kak yatie ya Allah dah try… bestnyaaa lahaii, tak tahu nak react apa dahh. Lembut je skin, bau pun wangi je. Thank you tau keluarkan good product.

  13. cik_puan_yanz

    dah 2 hari pakai… best snagat terasa lembab tapi tak melekit dimuka… jerawat kesan pakai face mask pun cepat surut.

  14. honey_6139e

    Baru terima essence ni petang tadi, terus buka dan guna… Wangi sangat baunya.

  15. juz_jolly

    Yes. Seriously good face essence ever. My sister keep telling me muka nampak glowing. Recommended! Even my colleague pun nak try

  16. amiramart1

    Lepas 5 hari guna, bekas jerawat makin pudar. Kulit lembut, bau best sangat.

  17. emmaazman88

    Yes.. its really worked. Hari hari guna essence ni. Dah habis 1 botol. Sekarang tengah consume second bottle pula. Highly recommended. Thanks for sharing my feedback

  18. @azyuz2021

    One of my holy grail now.. Dah second bottle.. Kalah international brand lain yang harga berkali ganda

  19. f.n_beauty

    Baru 3 hari so far okay tak naik jerawat. Suka tekstur essence ni.

  20. zetty_mia

    Alhamdulillah, dah seminggu gakla pakai, apa yang saya notice, kulit saya memang nampak putih segar fresh gitu, moist takyah cakaplah. And the best part, glowing muka memang nampak walaupun muka saya bukanla jenis licin macam oang lain.

  21. ininurul

    Saya dah beli and guna. Baru apply dalam 3 4 hari, dah rasa skin muka lebut, kulit bawah mata pun dah makin ok.

  22. jrm.shadee

    Kulit nampak banyak sangat improvement. Bekas jerawat kian pudar. Kulit pun nampak cerah. Anak selalu tegur, muka mama nampak putih lah sekarang

  23. lestariqaseh13

    Memang best essence ni. Kulit jadi firm & glowing. Yang bestnya pores makin mengecil. Loves this produk

  24. eeann1308

    Use this & combined with SDT skincare, seriously I’m happy with my skin result.

  25. the_hijab.co_hana

    Yep, ramai tegur muka glowing, dah fine line dah hilang

  26. wanlyn_da

    Sejak guna skincare kak yatie, kulit muka saya sihat, tak berminyak, pori kecik, tiada jerawat, jeragat pudar, segar, cerah, bersih… yang penting mampu beli… Thank you so much

  27. diahlavasati

    Baru kali pertama pakai product ni. Nampak ketara bag mata je. Pakai masa malam sebelum tidur. Love sangat

  28. chempaka1991

    Makeup lebih tahan lama, parut ada nampak kurang sikit.

  29. sendayu_tinggi_onlinebox

    Ye, dah pakai juga… Memang nampak perubahan pada kulit lebih cerah… Best!

  30. fieyrista

    Dah try mix dengan moisturiser lain tapi lagi best hanya pakai whitening firming smoothing essence ni je. Tak rasa sticky and mcam tak pakai apa apa

  31. areniz

    dah pakai 2 minggu & dah buat as masker. Alhamdulillah skin jadi lebih baik, before ni breakout

  32. athirahfarhanah

    Exactly sbeulan dah pakai. Best! Dark circle & wrinkle bawah mata dah makin kurang. Bangun pakai kulit tak rasa berminyak.

  33. fidamstff1405

    Alhamdulillah… Jeragat makin pudar

  34. snadiah

    skin lebih smooth licin tapi kena consistent kalau tak kejap ada balik blackhead

  35. naqiyay115

    Baru 3 hari tapi dah jatuh cinta sebab kulit tak melekit dan berminyak.. Bau dia paling sedap!!

  36. faranadia35

    Kak yatie, sumpah best kali ni saya memang puas hati. Now dah 2 weeks guna essence ni, memang seronok tengok skin saya macam effect glowy.. Saya harap slowly akan pudarkan jeragat saya nanti. Thank you kak yatie keluarkan product yang best best yang setanding international punya kualiti.

  37. leasharlia

    Baru guna 1 botol jer… but seriously memang noticed my skin makin moist & glowing

  38. maslia_alias

    I just ordered my second bottle. Whitening, glowing, smoothing and kurangkan my pigmentation.

  39. luv_luv_cinta

    Yess.. the best product. Beli masa launch.. Masuk minggu ke 3 guna. Bekas jerawat makin pudar. Kulit moist. Sekarang tengah work har on jeragat pula.

  40. amie_raman

    Semenjak guna beauty filter skin walaupun tak sampai sebotol… Dah nampak dah perubahan kulit yang kusam dah semakin moisture and sihat.. Suka lah sangat.

  41. shahadazq

    Saya dah pakai 4 hari Alhamdulillah nampak kulit macam lembut, macam sihat gitu.

  42. kaklylilo

    best, jeragat makin pudar dan ada yang lenyap. Im happy

  43. jattttttttt

    Parut cepat pudar, skin smooth

  44. farah266819

    Hari ke-5 menggunakan essence ni. Semalam paling best. Keluar bawa anak beriadah, walaupun dah penat berjalan, muka maintain ok bila pakai essence ni. Sebelum ni muka memang obvious comot dah bila penat. But with this essence, tanpa makeup pun muka tetap nampak segar. Love sangat -sangat produk ni.

  45. lisa_sham

    Selepas 3 hari pakai dah rasa kelembutan pada skin… Selepas 7 hari dah nampak kulit makin glowing

  46. Hafidzah Abdul Latiff (verified owner)

    Sangat bagus. Cuba lah. Kalau hiking/jogging, apply je essence ni. Muka tak jadi sememeh, glowing je. berpeluh merecik.

  47. Syahirah (verified owner)

    Saya pakai dlm sebulan nampak kesan dia..ramai tgur kulit makin cerah..sekarang botol ke-2 nk msuk botol ke-3..worth it sgt dgn harga

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…